Asunnon irtisanominen

Vuokralaisen irtisanoessa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen on huoneiston irtisanomisaika yksi kalenterikuukausi. Asunnosta on siis maksettava vuokra irtisanomiskuukauden eli irtisanomista seuraavan kuukauden loppuun asti (laki asuinhuoneiston vuokrauksesta mukaisesti). Joten jos olet muuttamassa pois syyskuun 30. päivä, on sinun irtisanottava huoneistosi viimeistään 31.8.

Irtisanomisen voit tehdä tällä lomakkeella. 

Palveluun tulee tunnistautua joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos et pysty kirjautumaan palveluun, voit täyttää ja palauttaa paperisen lomakkeen toimistolle. Voit ladata irtisanomisilmoituksen tästä tai hakea sen toimistolta.

Vuokranantaja voi näyttää huoneistoa irtisanomisilmoituksen saapumispäivästä lukien mahdolliselle uudelle vuokralaiselle, ennakkoon sovittuna ajankohtana arkipäivinä klo. 9.00 – 16.00 välisenä aikana.

Vuokranantaja on oikeutettu, saatuaan asunnon kirjallisen irtisanomisilmoituksen, suorittamaan huoneiston kuntotarkastuksen arkipäivinä klo. 9.00 – 16.00 välisenä aikana. Ennakkotarkastuksen ajankohta sovitaan pois muuttavan kanssa. Ennakkotarkastuksen tarkoitus on, että saamme hyvissä ajoin tietoa asunnon kunnosta ja ehdimme varautua mahdollisiin korjaustoimenpiteisiin. Vuokralainen on velvollinen ilmoittamaan etukäteen kiinteistönhoitajalle huoneistossa olevista lemmikkieläimistä.

Huoneiston lähtötarkastus suoritetaan vuokralaisen muutettua pois. Asunnon kaikki avaimet tulee jättää asuntoon.

Mikäli et kiinteistönhoitajan tullessa ole kotona, annat luvan suorittaa kuntotarkastuksen ja asunnonnäytön yleisavainta käyttäen.

Vuokralainen sitoutuu siivoamaan huoneiston laki asuinhuoneiston vuokrauksesta mukaisesti ja vuokrasopimuksen edellyttämällä tavalla. Muussa tapauksessa vuokranantaja hoitaa siivouksen / mahdolliset korjaukset vuokralaisen kustannuksella tai perii aiheutuneet kustannukset vakuusmaksusta.

Mahdollinen asunnonvaihtohakemus poistuu jonosta irtisanomisen yhteydessä.

X