Ajankohtaista

Huijausviestejä liikenteessä

HUIJAUSVIESTEJÄ LIIKENTEESSÄ!

Päivitetty 6.3.2023

Kyberturvallisuuskeskus sai viime viikolla useita ilmoituksia huijausviesteistä. Kyberturvallisuuskeskuksen tietojen mukaan huijausviestejä on lähetetty laajasti, ja niitä on mennyt myös sellaisille ihmisille, jotka eivät ole lainkaan vuokra-asujia. Viestejä on lähetetty sekä tekstiviesteinä että sähköpostin välityksellä. Viesteissä väitetään, että asukkaan vuokra on maksamatta, ja pyydetään maksamaan se erikseen ilmoitetulle tilille. Viesteissä myös sanotaan, että ko. vuokrataloyhtiön tilinumero on muuttunut tietojärjestelmän päivityksen vuoksi. Viestit on kirjoitettu hyvällä suomen kielellä, ne eivät sisällä linkkejä, vaan uuden tilinumeron.

MEILLÄ EI OLE TILINUMEROT MUUTTUNEET, EMMEKÄ OLE LÄHETTÄNEET VIESTEJÄ!

Jos olet viestin saanut ja maksanutkin vuokran väärälle tilille, niin olettehan yhteydessä mahdollisimman pikaisesti vuokranvalvontaan. Lisäksi asukkaan tulee olla yhteydessä omaan pankkiinsa palautuspyynnön tekemiseksi. Asiasta kannattaa tällöin myös tehdä rikosilmoitus.

Varautuminen

72 tuntia on viranomaisten ja järjestöjen laatima varautumissuositus kotitalouksille. Kotitalouksien varautumisen merkitys on suuri apu yhteiskunnalle ja ennen kaikkea ihmiselle itselleen. Siksi jokaisen kannattaa varautua häiriötilanteisiin.

Käy tutustumassa ohjeisiin!

TÄYNNÄ: Mikalon Perhetapahtuma sunnuntaina 5.3.

Tällä hetkellä tapahtuma on täynnä. Voitte ilmoittautua jonoon ja voitte tiedustella paikkoja 28.2. hannele.vehmanen@mikalo.fi

Mikalon Perhetapahtuma sunnuntaina 5.3.2023 klo 10-17 Tornimäellä. Tapahtuma on maksuton Mikalon asukkaille. Mukaan mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautunutta. Lippuja varattavissa 3 kpl / perhe. Sitovat ilmoittautumiset 24.2. mennessä: hannele.vehmanen@mikalo.fi tai 015 321 350.

Asukaskysely 2023

Mikalo Oy tekee asukkailleen vuosittain asukastyytyväisyyskyselyn. Kysely suoritetaan tänä vuonna 6.2. – 19.2.2023 välisenä aikana.

Kiitämme tässä myös aiempiin kyselyihin vastanneita. Saatuja vastauksia käytetään yhtiön operatiivisen toiminnan ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen.

Mikalo Oy:n toimesta tehdään asukkaiden antamista vastauksista yhteenveto, jonka tuloksia verrataan edellisiin kyselyihin. Saatujen tulosten perusteella pyritään parantamaan yhtiön toimintaa erityisesti niissä kohdissa, joissa parannettavaa ilmenee, mutta myös säilyttämään vähintäänkin nykyinen taso.

VASTAAMINEN

Voitte vastata kyselyyn sähköisesti   http://vastaa.innolink.fi/asiakkaat/mikalo/  tai palauttamalla paperinen lomake toimistoomme tai postin kautta.

Kiinteistöjen asuntoihin on jaettu kyselylomake paperisena, palautuskuori (postimaksu maksettu), arvontalipuke sekä kirjekuori arvontalipuketta varten. Jotta vastaajan henkilöllisyys ei paljastuisi, asukastyytyväisyyskyselylomake sekä arvontalipuke palautetaan kummatkin erillisissä kuorissa.

ARVONTA

Arvomme kyselyyn vastanneiden kesken 10 kpl tuotekoreja.  Voitte osallistua arvontaan sähköisesti (lomake löytyy kyselylomakkeen viimeiseltä sivulta) tai palauttamalla/postittamalla arvontalipuke toimistoomme oheisessa arvontalipukkeen kirjekuoressa.

Jotta asukastyytyväisyyskysely johtaisi myös käytännön toimenpiteisiin, toivomme kaikkien kyselylomakkeen saaneiden vastaavan kyselyymme. Näin voitte omalta osaltanne osallistua yhtiön kehittämiseen. Vastaamisesta on pyritty tekemään mahdollisimman vaivatonta.

Postita tai palauta täytetty kyselylomake ja arvontalipuke viimeistään 20.2.2023.

Tutkimuksen toteutuksesta vastaa Innolink Research Oy.

Kehittämisterveisin,

Mikalo Oy
Tero Tuhkanen
palvelupäällikkö

Mikalon vuokratalojen asukastoimikunnat puuhaavat yhteistä hyvää asuinympäristöön

Eira Isomäki/natiivimainonta/Mikalo asukas kuvat, Kuvassa Uistinkatu 5 asukastoimikunnan aktiivit ja huoltomies, 13.1.2023, Mikkeli, Kuva Anna-Katri Hänninen

Aktiivinen asukastoiminta tuo iloa ja turvallisuutta asuinympäristöön. Vuokranantaja Mikalo kannustaa yhteiseen tekemiseen, toteutus on asukkaiden käsissä.

– Laskiaislauantai, pääsiäisaskartelut, kevättalkoot ja juhannusetkot, leikkimieliset kilpailut pururadalla, kesäkirppis, joulukorttiaskartelut, Pirkko Elo luettelee esimerkkejä mahdollisuuksista.

Lue koko artikkeli

Yrjönkatu 19 peruskorjaus

Mikalo Oy tekee parhaillaan perusparannusta vuonna 1978 valmistuneeseen kerrostaloon Yrjönkatu 19:ssa Metsolan aukiolla. Kohde oli aiemmin tunnettu vanhustentaloa, joka oli tarkoitettu yli 65-vuotiaille. Myöhemmässä vaiheessa hissittömään taloon ei tullut iäkkäämpien asuntohakemuksia, joten hakijoiksi hyväksyttiin nuorempiakin henkilöitä. Korjauksen jälkeen kohteeseen voi hakea kuka tahansa kenellä on asunnontarve.

Kiinteistön runko ja perusrakenteet on hyvässä kunnossa, joten vanhasta talosta voidaan käyttää sen runko. Asuntoja talossa tulee olemaan 20 ja niiden koot vaihtelevat 28,0–42,0 m2. Molempiin rappuihin tulee myös hissit.

Remontti näkyy myös talon ulkopuolella, muun muassa pihalle rakennetaan uusi ulkoiluvälinevarasto ja jätekatos.

Kohde sijaitsee rauhallisella paikalla ja tontti rajoittuu puistoon, mutta on aivan keskustan tuntumassa. Kohde on ollut suosittu, joten kohteen perusparannus on hyvä ratkaisu, varsinkin kun pienten asuntojen kysyntää on jatkuvasti.

Kohde valmistuu 1.8.2023. Asuntojen haku tulee olemaan touko-kesäkuun vaihteessa, hausta ilmoitetaan yhtiön nettisivulla ja paikallisissa lehdissä.

Tulevien asuntojen pohjapiirrokset parista eri kokoisesta asunnosta:

Hyvää joulunaikaa!

Muistilista joulunajan kierrätyksestä:

Kinkunrasva: Kierrätäthän joko ruoanlaitossa, jätteenä tai kompostissa. Jähmettyneen rasvan voi laittaa biojätteeseen.

Lahjapaperit: Laitathan sekajätteisiin, muista myös litistää pakkauslaatikot pahvin keräysastioihin

Joulukuuset: Kerätään jäteastioiden tyhjennyksen yhteydessä jätekatoksen vierestä

Toimisto hiljenee joulun viettoon perjantaina 23.12. klo 12.00. Seuraavan kerran olemme tavoitettavissa tiistaina 27.12. Huolto päivystää myös jouluna!

Kiitämme asukkaitamme kuluneesta vuodesta.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Asukastiedote ilmestynyt joulukuussa

Mikalo Oy:n, Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n ja Mikkelin Asumisoikeus Oy:n yhteinen asukastiedote on jaettu asuntoihin. Voit lukea sen myös sähköisesti klikkamalla kuvaa (avautuu .pdf:nä).

Asukasinfo pidettiin 29.11.

Asumisen Yhtiöiden: Mikalo Oy:n, Mikkelin Asumisoikeus Oy:n ja Mikkelin opiskelija-asunto Oy:n yhteinen asukasinfo järjestettiin tänä syksynä tiistaina 29.11. Sokos Hotel Vaakunassa.

Tilaisuuteen osallistui 52 asukastamme kuulemaan ja keskustelemaan yhtiön tulevasta organisaatiouudistuksesta sekä talous- ja kiinteistöasioista. Lisäksi tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot ajankohtaisista maahanmuuttoasioista Etelä-Savossa sekä Etelä-Savon pelastuslaitoksen tietoisku asumisen turvallisuudesta.

Osallistujien kesken arvottiin Moccamaster-kahvinkeitin. Arpaonni suosi tällä kertaa Mikalo Oy:n asukasta Alex Tavastia Rantakylästä.

X