Ajankohtaista

Vuokravalvonta to 25.4.

Vuokravalvonta on kiinni koulutuksen vuoksi torstaina 25.4. klo 9-12.

Vuokravalvojat ovat tavoitettavissa torstaina 25.4. klo 12-15 ja perjantaina 26.4. 9-13.

Haemme toimitusjohtajaa

Mikalo Oy ja MOAS Oy sulautuvat 1.1.2025, ja etsimme nyt uuteen yhtiöön toimitusjohtajaa. Tehtävässä vastaat ensisijaisesti uuden yhtiön sekä Mikkelin Asumisoikeus Oy:n liiketoiminnan ja henkilöstön johtamisesta, taloudesta sekä sidosryhmäyhteistyöstä. Etsimme henkilöä, jolla on vankkaa kokemusta johtotehtävistä, kykyä strategiseen ajatteluun ja erinomaiset vuorovaikutustaidot.

Tarjoamme ainutlaatuisen tilaisuuden vaikuttaa ja kehittää Mikkelin asumisen palveluja yhdessä osaavan organisaatiomme ja verkostojemme tukemana.

Liity joukkoomme ja ole osa Mikkelin asumisen uudistumista!
Hae paikkaa 12.5.2024 mennessä. Rekrytointia hoitaa MPS Career Oy.

Lue lisää: https://ats.talentadore.com/apply/toimitusjohtaja/DgKGlp

Kodin turvallisuus

Turvallinen koti on monen tekijän summa. Pidä hyvää huolta asunnostasi ja osaltasi myös talon yhteisistä tiloista. Paloturvallisuudesta huolehtiminen, ovien ja ikkunoiden lukitseminen ja sähkölaitteiden asianmukainen käyttö ehkäisee monta vahinkoa. 

Ole hyvä ja lue liitteenä oleva tiedote kodin turvallisuudesta. Tiedotteessa muistutamme mm. kotivakuutuksen tärkeydestä, paloturvallisuuteen vaikuttavista asioista sekä yhteisten tilojen käytön säännöistä.

Kiitos, että teet osasi asumisen turvallisuuden hyväksi!

pieni näyttökuva pdf dokumentistä

Kodin turvallisuus (PDF)

Tehokas jätehuolto on jokaisen vuokra-asujan vastuulla

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miten pienillä teoilla voit vaikuttaa ympäristöön ja omaan vuokrakustannukseesi? Jätteiden lajittelu on yksi niistä asioista, joissa jokainen meistä voi tehdä oman osuutensa yhteiseen kokonaisuuteen. Se ei ole vain ympäristöteko, vaan myös taloudellinen valinta.

Lajittelulla on suuri merkitys. Se auttaa vähentämään jätteiden määrää ja mahdollistaa kierrätyksen sekä hyötykäytön. Meidän kaikkien tulee tehdä osuutemme, jotta voimme yhdessä vaikuttaa positiivisesti ympäristöön ja samalla pitää asumiskustannukset kohtuullisina.

Huolehdithan myös siitä, että jätteet menevät oikeisiin astioihin. Jäteastioiden ulkopuolelle ei saa jättää mitään jätteitä, sillä se aiheuttaa ylimääräistä työtä ja kustannuksia.

Tarvitsetko apua jätteiden lajitteluun? Ei hätää! Metsäsairilan sivuilta löydät kätevän Lajittelun ABC:n, josta voit etsiä ohjeita eri jätteiden lajitteluun. Käy tutustumassa osoitteessa: Metsäsairilan Lajittelun ABC.

Tutustu tarkemmin jätteiden lajittelun ohjeisiin Metsäsairilan sivuilla ja astu askel kohti kestävämpää tulevaisuutta: Metsäsairilan Lajitteluohjeet.

Asumisen yhtiöiden väliaikainen toimitusjohtaja valittu

Mikalo Oy sekä Mikkelin opiskelija-asunnot Oy ja Mikkelin Asumisoikeus Oy ovat 6.3.2024 valinneet yhtiöiden väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi Tommi Kuvajan. Kuvaja on työskennellyt Mikalo Oy:n palveluksessa vuodesta 2016 lähtien ja siirtyy va. toimitusjohtajaksi kiinteistöpäällikön tehtävästä. Koulutukseltaan Kuvaja on insinööri (YAMK).

Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty ja saatetaan loppuun kuluvan kalenterivuoden loppuun mennessä.

Tommi Kuvaja luotsaa asumisen yhtiöitä merkittävien tapahtumien keskellä. Mannerheimintien varteen ns. siilokortteliin rakennettava seniori- ja palveluasuntoja sisältävän talon rakennustyöt alkavat huhtikuussa. Mikalo Oy valmistautuu vastaanottamaan yhtiöön 1.1.2025 sulautuvan Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n. Näillä toimenpiteillä pyritään entistä paremmin palvelemaan asuntoa tarvitsevia elämän eri vaiheissa.

Mikkelin asumisen yhtiöiden toimitusjohtaja vaihtuu

Mikkelin kaupunkikonserniin kuuluvien asumisen yhtiöiden eli Mikalo Oy:n, MOAS Oy:n ja Mikkelin Asumisoikeusasunnot Oy:n toimitusjohtaja Hannu Sormunen jättäytyy pois toimitusjohtajan tehtävästä 1.3.2024 alkaen.

Mikalo Oy ja MOAS Oy sulautuvat uudeksi yhtiöksi 1.1.2025. Uuden toimitusjohtajan valintaprosessi etenee siten, että uudella yhtiöllä on viimeistään vuodenvaihteessa uusi toimitusjohtaja.

Toimitusjohtaja Hannu Sormunen kiittää mahdollisuudesta olla luomassa merkityksellistä yhtiötä ja asumisen olosuhteita Mikkelissä. Sormunen toteaa, että oli hienoa saada käynnistää Mannerheimintie 10:n hanke, joka tuo kaupunkikeskustaan ja asumisen yhtiöön lisää asukkaita kaupungin paraatipaikalle. Sormunen toteaa, että on saanut pitkällä työurallaan kokea insinöörille mielekkään ja kiinnostavan työn hyvässä työympäristössä.

Mikalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Rahikainen kiittää Hannu Sormusta ansiokkaasta työrupeamasta kaupungin omistamissa vuokrataloyhtiöissä. Sormunen on tehnyt mikkeliläisten asumisen eteen merkittävän ja arvokkaan työn. Sormusen aikana on luotu pohja, jolla kaupungin asumisen yhtiöt sulautuvat yhdeksi isommaksi ja yhä ammattitaitoisemmaksi kokonaisuudeksi. Uudesta yhtiöstä tulee halutumpi ja kilpailukykyisempi, niin asukkaille, kuin työntekijöillekin.

Mikkelin kaupungin asumisen yhtiöissä koittaa uusi aika 1.1.2025, kun Mikalo Oy ja MOAS Oy sulautuvat uudeksi yhtiöksi. Uuden yhtiön liikevaihto on n. 27 milj. euroa, henkilökuntaa on n. 80 ja yhtiön omistaa 100 % Mikkelin kaupunki. Tässä kohtaa on luontevaa hakea yhtiölle uutta toimitusjohtajaa, joka on kehittämässä yhtiötä alusta asti. Vaihdos tukee uudelle yhtiölle rakennettavaa yrityskulttuuria sekä johtamisen pitkäjänteisyyttä tuleviksi vuosiksi.

Kesätöitä tarjolla

Tule mukaan osaksi kiinteistöjen kunnossapitotiimiä!

Mikalolla ja Moasilla on yhteensä lähes 4000 vuokra-asuntoa ympäri Mikkeliä. Pidämme kiinteistöistä huolta oman henkilökunnan voimin. Tervetuloa mukavaan ja kannustavaan työyhteisöömme, tarjoamme sinulle monipuolisen ja vastuunalaisen työn!

Siivoustiimiin haetaan 4 kesätyöntekijää:
Työhön kuuluu: porras-, sauna-, pesula- ym. yleisten tilojen ylläpitosiivous, peruspesut sekä asuntosiivoukset (remontti, muutto, tasonparannus)
Kesäsijaisten tarve: kesä-syyskuu (4kk)
Työaika: ma-pe 7-16 (38,25h/vko)
Aiempi kokemus siivoustyöstä on eduksi, mutta ei välttämätöntä.
Työ on omatoimista, joten hakijan on pystyttävä itsenäiseen työhön. Ajokortti on eduksi, mutta ei pakollinen.

Hakemukset:
Merja Virtanen, siivoustyönjohtaja Mikalo Oy
Maaherrankatu 44, 50100 Mikkeli
p. 015 321 3529
merja.virtanen@mikalo.fi

*

Kiinteistöjen kunnossapitoon haetaan 6 kesätyöntekijää:
Työtehtävät: nurmikoiden leikkaus, istutusten hoito, yleinen kiinteistöjen siisteyden ylläpito. Käytettävät koneet: ajoleikkurit, siimaleikkurit, työnnettävät leikkurit, puhaltimet.
Kesäsijaisten tarve: kesä-elokuu (3kk)
Työaika: ma-pe 7-16 (38,25h/vko)
Mielellään jonkinlaista aiempaa työkokemusta ulkokunnossapidosta, ei kuitenkaan pakollista. Joissakin työtehtävissä ajokortti on välttämätön.

Hakemukset:
Risto Paappanen, huoltotyönjohtaja Mikalo Oy
Maaherrankatu 44, 50100 Mikkeli
p. 015 321 3561
risto.paappanen@mikalo.fi

*

Kesätyöhakemukset viimeistään 31.3.2024

112-päivä

Sunnuntaina 11.2. vietetään vuosittaista 112-päivää. Vuonna 2024 teemana on hätänumeron oikea käyttö. Lue lisää

Tee hätäilmoitus yleiseen hätänumeroon 112 aina, kun tiedät tai epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan vaarassa tai uhattuna.

Näin teet hätäilmoituksen

  1. Soita hätäpuhelu numeroon 112 itse, jos voit.
  2. Kerro, mitä on tapahtunut.
  3. Kerro tarkka osoite ja kunta.
  4. Vastaa kysymyksiin.
  5. Kytke puhelimen kaiutintoiminto päälle ja jatka auttamista.
  6. Toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.
  7. Lopeta puhelu vasta saatuasi luvan.
  8. Opasta lisäapu paikalle.
  9. Soita uudelleen, jos tilanne muuttuu.

HUOM! Hätänumeroon soitetaan vain tapauksissa, joissa todellisuudessa tarvitaan kiireellisesti viranomaisen apua paikan päälle eikä tilanteen hoitaminen onnistu omatoimisesti. Tämä on tärkeää kahdesta syystä. Ensinnäkin tiedusteluluonteiset puhelut aiheuttavat monissa tilanteissa hätänumeron ruuhkautumisen, ja silloin todelliset kiireellistä apua vaativat hätäpuhelut ovat samassa jonossa. Toiseksi viranomaisten voimavarat on mitoitettu siten, että niillä kyetään vastaamaan kiireelliseen avun tarpeeseen. Lue lisää

Tiesitkö, että Hätänumero 112 toimii kaikissa EU-maissa?

Hiihtolomaetu: ilmainen käynti SuperCornerissa

TÄYNNÄ! KAIKKI ASUKASEDUN PÄIVÄLIPUT ON VARATTU.

Pahoittelemme, etteivät kaikki halukkaat pääse hyödyntämään asukasetua. Pyrimme jatkossa tuomaan entistä enemmän vastaavia etuja mikalolaisille ympäri vuoden.

***

Iloa ja liikettä koko perheelle hiihtolomaviikolla!

Mikalo tarjoaa asukkailleen ilmaisen käynnin SuperCorner Mikkeliin hiihtolomaviikolla. Lunastaakseen edun, tulee ilmoittautua etukäteen alla olevalla lomakkeella. Päivälippu lunastetaan omalla nimellä SuperCorner Mikkelin kassalta. Etu käytettävissä kerran ajalla 24.2.-3.3.2024.

SuperCorner Mikkeli on avoinna hiihtolomaviikolla päivittäin klo 11–18. Katso lisätietoja puistosta osoitteessa: https://superpark.fi/park/mikkeli/

Ilmoitathan kaikkien puiston aktiviteetteihin osallistuvien nimet ja iän alle, jotta saatte SuperCorner-päivärannekkeet kassalta. HUOM: alle 3-vuotiaita ja huoltajina olevia aikuisia ei tarvitse ilmoittaa. Alle 7-vuotias tarvitsee puistoon aina täysi-ikäisen seuralaisen. Alle 10-vuotiaan lapsen kanssa oleva aikuinen saa automaattisesti valvojarannekkeen.

HUOM! Paikkoja on rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Edun arvo 18€/hlö

Lisätietoja: maija.ikonen@mikalo.fi/015 321 3543

ILMOITTAUTUMISLOMAKE POISTETTU SIVULTA, KOSKA KAIKKI PAIKAT OVAT JO VARATTU.

Tiedote

Toimisto suljetaan ke 10.1.2024 klo 13.30 henkilökunnan koulutuksen vuoksi.

X