Pelastussuunnitelmat

Mikalo Oy on tehnyt kaikille kiinteistöille poikkeusoloja ja hätätilanteita varten pelastussuunnitelmat.

Kriisi- ja poikkeustilanteita varten on viranomaisilla organisaatio ja toimintasuunnitelmat, joihin kiinteistöjen omat lakisääteiset pelastussuunnitelmat nivoutuvat.

Säteily- ja kaasu-, yms. onnettomuuksia varten kiinteistöissä on väestönsuojat tai vaihtoehtoisesti rakennettuna yleiset kalliosuojat kuten Naisvuoren väestönsuoja.

Väestönsuojat tulee olla tarvittaessa otettavissa 72 tunnin kuluessa väestönsuojakäyttöön purkamalla niissä olevat varastorakennelmat.

Talojen pelastussuunnitelmiin sisältyvät seuraavat toimintaohjeet asukkaille: Porraskäytävien tai pientaloissa talon ilmoitustauluille on kiinnitetty kodin turvallisuustiedote. Tiedote on suositeltavaa tulostaa myös oman kodin ilmoitustaululle tai kiinnittää muualle näkyvään paikkaan.

Parhaiten pystyt toimimaan ennalta arvaamattomassa hätätilanteessa omaksumalla turvallisuusohjeet ennalta! Hätätilanteessa ei välttämättä ole aikaa kaivaa kirjallisia ohjeita esille. Avaa ja tulosta sivun oikeassa laidassa olevat pdf-tiedostot. Tutustu myös alla oleviin viranomaisten tuottamiin sivustoihin:

Etelä-Savon pelastuslaitoksen > Kerrostalon paloturvallisuusopas

Lisätietoja varautumisesta ja väestösuojelusta > https://www.spek.fi/

Ohjeistus 72h eli kolmen päivän kotivaraan > 72tuntia.fi/kotivara

Kodin turvaopas -sivustolta löydät kootusti ohjeita arjen ja asumisen turvallisuuden parantamiseen ja onnettomuuksien ehkäisyyn.

X