Asukastoiminta

Asukasdemokratian tavoitteena on edistää Mikalon ja vuokralaisten välistä tiedonvälitystä, yhteistyötä, ja luottamusta taloa koskevissa asioissa. Taloihimme pyritään luomaan me-henkeä. Sen mahdollistaa myös Laki yhteishallinnosta vuokrataloissa (649/90).

Mikalon kymmenessä kiinteistössä on toimiva asukastoimikunta. Nämä toimikunnat kokoontuvat vähintään kaksi kertaa vuodessa, mutta muutama toimikunta on kokoontunut useammankin kerran vuoden aikana. Tapahtumia on grillauksesta jouluruokailuun, lauluhetkistä käsitöihin. Ihan sen mukaan kuinka innokkuutta on riittänyt.

Asukastoimikunnan toiminta on myös vastuualaista osallistumista. Asukastoimikunnan puheenjohtajat ja sihteerit muodostavat yhteistyötoimikunnan (ent. vuokralaisneuvosto), joka vastaavasti esittää Mikalon hallitukseen asukasjäsenet. Tällä hetkellä Mikalon hallitukseen kuuluvat Eila Peltoniemi ja Pirkko Elo.

Kiinteistöissämme pyritään pitämään asukaskokous muutaman vuoden välein niissä kiinteistöissä, joissa toimikuntaa ei ole. Nykyisin Mikalo järjestää myös kaikille asukkaille kerran vuodessa yhteisen asukaskokouksen, jossa käsitellään yhtiön ajankohtaisen asioiden lisäksi asukkailta tulleita kysymyksiä.

Mikäli tuo virallisempi toiminta, asukastoimikunnan perustaminen, ei asukkaita erityisesti innosta, on asukkailla kuitenkin mahdollisuus järjestää omassa kiinteistössä esim. pikkujoulut, talkoita pienen syötävän ja virvokkeiden kera, hankintoja harrastetoimintaan jne. neuvottelemalla niistä kiinteistön isännöitsijän kanssa. Asukastoiminta muodostuu pitkälti omannäköiseksi eli jokainen toimikunta voi suunnitella toimintaansa innokkuuden ja taitojen mukaan.

Mikäli haluat osallistua tai kuulla, miten nyt toimivissa asukastoimikunnissa toimitaan, voit ottaa yhteyttä alla mainittuihin henkilöihin. Henkilöt ovat kiinteistönsä asukastoimikunnan puheenjohtajia, sihteereitä tai yhdyshenkilöitä ja he ovat antaneet luvan yhteystietojensa jakoon:

 • Eila Peltoniemi, vuokralaisneuvoston puheenjohtaja, asukastoimikunnan puheenjohtaja
  Karjalanharjuntie 1-3, puh 040 7612882
 • Pirkko Elo, vuokralaisneuvoston sihteeri, asukastoimikunnan puheenjohtaja
  Uistinkatu 5, puh 045 1844010
 • Jukka Rossi, asukastoimikunnan puheenjohtaja
  Uistinkatu 3, puh 044 0455683
 • Arja Outinen, asukastoimikunnan puheenjohtaja
  puh 040 1510657 Peitsarinkuja 3, 5,7,9, ja 11, Suntionkuja ja Kappalaisenkatu 3
 • Hannu Tullinen, yhdyshenkilö
  Oravinharjuntie 3, puh 050 5423066
 • Aune Aho, asukastoimikunnan puheenjohtaja
  Tallakuja 12
 • Eeva Kiiskinen, yhdyshenkilö
  Pehtorintie 14
X