Asukastoiminta

Asukasdemokratian tavoitteena on edistää Mikalon ja vuokralaisten välistä tiedonvälitystä, yhteistyötä, ja luottamusta taloa koskevissa asioissa. Taloihimme pyritään luomaan me-henkeä. Sen mahdollistaa myös Laki yhteishallinnosta vuokrataloissa (649/90).

Mikalon kymmenessä kiinteistössä on toimiva asukastoimikunta. Nämä toimikunnat kokoontuvat vähintään kaksi kertaa vuodessa, mutta muutama toimikunta on kokoontunut useammankin kerran vuoden aikana. Tapahtumia on grillauksesta jouluruokailuun, lauluhetkistä käsitöihin. Ihan sen mukaan kuinka innokkuutta on riittänyt.

Asukastoimikunnan toiminta on myös vastuualaista osallistumista. Asukastoimikunnan puheenjohtajat ja sihteerit muodostavat vuokralaisneuvoston, joka vastaavasti esittää Mikalon hallitukseen asukasjäsenet. Tällä hetkellä Mikalon hallitukseen kuuluvat Eila Peltoniemi ja Pirkko Elo.

Kiinteistöissämme pyritään pitämään asukaskokous muutaman vuoden välein niissä kiinteistöissä, joissa toimikuntaa ei ole. Nykyisin Mikalo järjestää myös kaikille asukkaille kerran vuodessa yhteisen asukaskokouksen, jossa käsitellään yhtiön ajankohtaisen asioiden lisäksi asukkailta tulleita kysymyksiä.

Mikäli tuo virallisempi toiminta, asukastoimikunnan perustaminen, ei asukkaita erityisesti innosta, on asukkailla kuitenkin mahdollisuus järjestää omassa kiinteistössä esim. pikkujoulut, talkoita pienen syötävän ja virvokkeiden kera, hankintoja harrastetoimintaan jne. neuvottelemalla niistä kiinteistön isännöitsijän kanssa. Asukastoiminta muodostuu pitkälti omannäköiseksi eli jokainen toimikunta voi suunnitella toimintaansa innokkuuden ja taitojen mukaan.

Mikäli haluat osallistua tai kuulla, miten nyt toimivissa asukastoimikunnissa toimitaan, voit ottaa yhteyttä alla mainittuihin henkilöihin. Henkilöt ovat kiinteistönsä asukastoimikunnan puheenjohtajia, (sekä yksi sihteeri ja yksi yhdyshenkilö), ja he ovat antaneet luvan yhteystietojensa jakoon:

  • Eila Peltoniemi, vuokralaisneuvoston puheenjohtaja, Karjalanharjuntie 1-3, puh 040 7612882
  • Pirkko Elo, vuokralaisneuvoston sihteeri, Uistinkatu 5, puh 045 1844010
  • Jukka Rossi, Uistinkatu 3, puh 044 0455683
  • Satu Tuulasjärvi, Vesitorninkatu 6, puh 050 3031620
  • Taina Hihnala, Pitkälahdentie 1, puh 040 0659189
  • Charlotta Hyvönen, Kaituentie 41 (sihteeri), puh 040 8286869
  • Hannu Tullinen, Oravinharjuntie 3 (yhdyshenkilö), puh 050 5423066
  • Paula Pälve, Levypolku 2
  • Viivi Niittuaho, Saarnikatu 4–10
X