Asumisen ohjeita

Jätehuolto

Jätteiden keräys ja kuljetus on kallista. Jätelain tarkoituksena on vähentää jätteiden syntymistä ja saada käyttökelpoinen materiaali hyötykäyttöön. Asukkaat ovat tärkeä linkki tässä ketjussa. Jätehuoltokustannukset maksaa lopulta asukas, joten kannattaa harkita, mitä jätteisiinsä laittaa. Käyttökelpoisten tavaroiden kierrätys ja jätteiden tarkoituksenmukainen lajittelu on kaikkien yhteinen etu. Kiinteistön jätekatoksissa on lajittelusta kertovat opastetaulut.

Jäteastioiden ulkopuolelle ei saa jättää mitään jätteitä!

Metsäsairilan sivuilla on kätevä Lajittelun ABC, josta voit hakea lajitteluohjeet roskan nimellä.

Tutustu lajitteluohjeisiin: Kierrätys, jätelajikohtaiset lajitteluohjeet, Metsäsairila

Vedensäästö

Vedenkulutus on merkittävä osa kiinteistön energian kulutusta ja siksi sen hallitseminen on tärkeää. Vedenkulutusta vähentämällä asukas osallistuu kiinteistön ja myös omien kustannusten hallintaan.

Alla yhteistyökumppanimme Verto Oy:n asiantuntijoiden laatima video järkevään vedenkäyttöön.

Lisää vedenkäyttöön liittyviä ohjeita on myös luettavissa Motivan sivuilla.

Mikalo Oy:n julkaisemissa asukaslehdissä on vuosien varrella useasti neuvottu vedenkulutusasioista. Vanhoja asukaslehtiä voi lukea sivuston kohdasta Oppaat ja lehdet.

Internet

Laajakaistayhteys
Lähes kaikkiin Mikalo Oy:n asuntoihin on saatavilla valokuitutekniikalla toteutettu laajakaistayhteys, joka sisältyy vuokraan.

Mikalo Oy:n kiinteistöt on liitetty Telia Finland Oyj:n valokuituverkkoon. Valokuitu on kytketty kiinteistön puhelinjakamoon. Asuntoihin yhteys tulee kiinteistön puhelinverkon kautta. Verkon ulkopuolella ovat Mikkelin kaupunginosista Anttola ja Ristiina osittain, Haukivuori, Kuomiokoski ja pienet kiinteistöt eri puolella Mikkeliä.

Palvelun saa käyttöönsä ottamalla yhteyttä Telia Finland Oyj:n asiakaspalvelunumeroon ja sopimalla yhteyden avaamisesta. Vuokraan sisältyvät Internet- yhteyden nopeus on 10/10 Mbit/s.

Nopeuden nostot on tilattava erikseen Telialta. Suuremmasta nopeudesta asukas maksaa suoraan Telialle.

Internet-yhteyteen tarvittavan päätelaitteen (modeemin) ja liitäntäjohdot asukas hankkii itse.

Telian yhteystiedot:
Asiakaspalvelu ja tilaukset 0200 11611 (palvelu ma-pe klo 9.00-17.00, mpm/pvm) tai http://www.telia.fi/asukas

Telia Finland Oyj http://www.telia.fi

Televisio

Kaapeliverkko

Mikalo Oy:n kiinteistöt on liitetty Telia Finland Oyj:n valokuidulla toteutettuun kaapeli TV-verkkoon. Verkon ulkopuolella ovat Mikkelin kaupunginosista Anttola osittain, Haukivuori, Ristiina, Suomenniemi, Kuomiokoski.

Maksullisia lisäkanavapaketteja ja muita viihdepalveluja voi tiedustella ja tilata Telia Finland Oyj:n asiakaspalvelusta 020 690 400.

Hybridi-/sähköautojen lataus

Jos haluat ladata autoasi sähköllä omalla parkkipaikallasi, ota aina ensin yhteys isännöitsijään ja sovi käytännöistä ja maksuista. Mikalolla ei ole kiinteistöissään autoille omia lataustolppia, joten mahdollinen lataus tapahtuu autolämmitystolpista. Niistäkin lataus on sallittu vain Mikalon asukkaille, ei vierailijoille tai ulkopuolisille. Jos lämmitystolpan sulakkeet ei kestä latausta, on lataus lopetettava.

X