Poismuutto

Irtisanominen
Vuokralaisen irtisanoessa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen on huoneiston irtisanomisaika yksi kalenterikuukausi, joten jos olet muuttamassa pois syyskuun 30. päivä, on sinun irtisanottava huoneistosi viimeistään elokuun lopussa eli 31.8.

Irtisanominen on aina tehtävä kirjallisesti, joko sähköisellä irtisanomislomakkeella tai esimerkiksi sähköpostitse.

Palveluun tulee kirjautua pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jokaisen sopimuksella olevan tulee tehdä oma ilmoitus. Tulostettavan asunnon irtisanomislomakkeen voit ladata tästä. Saat sen myös Mikalon huoltomiehiltä. Myös itse tekemäsi vapaamuotoinen irtisanominen, esimerkiksi sähköposti, on pätevä. Irtisanomisilmoitus tulee aina täyttää huolellisesti ja päivätä sekä allekirjoittaa.

Ennakkotarkastus
Irtisanomisen tultua toimistoomme tekee Mikalo Oy:n huolto asuntoon ennakkotarkastuksen. Ennakkotarkastuksen ajankohta sovitaan pois muuttavan kanssa. Ennakkotarkastuksen tarkoitus on, että saamme hyvissä ajoin tietoa asunnon kunnosta ja ehdimme varautua mahdollisiin korjaustoimenpiteisiin.

Vuokranantaja voi näyttää huoneistoa irtisanomisilmoituksen saapumispäivästä lukien mahdolliselle uudelle vuokralaiselle, ennakkoon sovittuna ajankohtana arkipäivinä klo. 9.00 – 16.00 välisenä aikana.

Huoneiston lähtötarkastus suoritetaan vuokralaisen muutettua pois. Asunnon kaikki avaimet tulee jättää asuntoon.

Poismuuttotarkastus

Poismuuton yhteydessä huoltomies tarkastaa huoneiston kunnon ja ottaa tarvittaessa vesimittarilukemat loppulaskua varten. Asunnon lopputarkastus olisi suositeltavaa tehdä yhdessä huoltomiehen kanssa, jotta mahdolliset epäkohdat saadaan sovittua tarkastuksen yhteydessä. Kaikki asukkaan käytössä olleet avaimet tulee palauttaa lopputarkastuksen yhteydessä huoltomiehelle tai jättää asuntoon keittiön työtasolle. Mikäli huoneiston avaimia on kadonnut, sarjoitamme lukon ja laskutamme sarjoituskulut asukkaalta.

Vakuusmaksun palautus

Vakuusmaksu (ja avainten panttimaksu) palautetaan noin 2-3 viikon kuluessa vuokravastuun päättymisestä, kun asunto on tarkastettu sekä vesilaskutus ja muut mahdolliset laskut hoidettu. Vakuusmaksu palautetaan tilillesi, joten muistathan ilmoittaa tilinumerosi irtisanomisilmoituksen yhteydessä.

Asunnosta pois muuttaessa on tehtävä loppusiivous

Siivouksen vaatimukset on eritelty loppusiivousohjeeseen, joka
jaetaan poismuuttavan henkilön asuntoon. Ohjeet löytyvät myös
Mikalo Oy:n kotisivuilta kohdasta: Asukkaille – Lomakkeet – Muuttosiivousohjeet.

Huonoon kuntoon jätetyt asunnot kuvataan ja lisäksi riitatapauksissa on käytössä useamman Mikalo Oy:n henkilökuntaan kuuluvan lausunto asunnon kunnosta.

Huonosti siivottu asunto siivotaan Mikalo Oy:n toimesta. Siivouksesta aiheutuva työ ja muut kulut laskutetaan asukkaalta. Kustannukset voivat nousta satoihin euroihin.

Asuntoihin ei myöskään saa jättää tavaraa. Niiden pois kuljettaminen on myös laskutettavaa työtä.

X