Yrjönkatu 19 peruskorjaus

Mikalo Oy tekee parhaillaan perusparannusta vuonna 1978 valmistuneeseen kerrostaloon Yrjönkatu 19:ssa Metsolan aukiolla. Kohde oli aiemmin tunnettu vanhustentaloa, joka oli tarkoitettu yli 65-vuotiaille. Myöhemmässä vaiheessa hissittömään taloon ei tullut iäkkäämpien asuntohakemuksia, joten hakijoiksi hyväksyttiin nuorempiakin henkilöitä. Korjauksen jälkeen kohteeseen voi hakea kuka tahansa kenellä on asunnontarve.

Kiinteistön runko ja perusrakenteet on hyvässä kunnossa, joten vanhasta talosta voidaan käyttää sen runko. Asuntoja talossa tulee olemaan 20 ja niiden koot vaihtelevat 28,0–42,0 m2. Molempiin rappuihin tulee myös hissit.

Remontti näkyy myös talon ulkopuolella, muun muassa pihalle rakennetaan uusi ulkoiluvälinevarasto ja jätekatos.

Kohde sijaitsee rauhallisella paikalla ja tontti rajoittuu puistoon, mutta on aivan keskustan tuntumassa. Kohde on ollut suosittu, joten kohteen perusparannus on hyvä ratkaisu, varsinkin kun pienten asuntojen kysyntää on jatkuvasti.

Kohde valmistuu 1.8.2023. Asuntojen haku tulee olemaan touko-kesäkuun vaihteessa, hausta ilmoitetaan yhtiön nettisivulla ja paikallisissa lehdissä.

Tulevien asuntojen pohjapiirrokset parista eri kokoisesta asunnosta:

X