Poismuutto

Vuokralaisen irtisanoessa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen on huoneiston irtisanomisaika yksi kalenterikuukausi, joten jos olet muuttamassa pois syyskuun 30. päivä, on sinun irtisanottava huoneistosi viimeistään 31.8. Irtisanomislomakkeita saat toimistoltamme, tai huoltomiehiltä. Myös itse tekemäsi vapaamuotoinen irtisanominen on pätevä. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti.

Ennakkotarkastus
Irtisanomisen tultua toimistoomme tekee Mikalo Oy:n huolto asuntoon ennakkotarkastuksen. Ennakkotarkastuksen ajankohta sovitaan pois muuttavan kanssa. Ennakkotarkastuksen tarkoitus on, että saamme hyvissä ajoin tietoa asunnon kunnosta ja ehdimme varautua mahdollisiin korjaustoimenpiteisiin.

> Asunnon irtisanominen

Poismuuton yhteydessä huoltomies tarkastaa huoneiston kunnon ja ottaa tarvittaessa vesimittarilukemat loppulaskua varten. Asunnon lopputarkastus olisi suositeltavaa tehdä yhdessä huoltomiehen kanssa, jotta mahdolliset epäkohdat saadaan sovittua tarkastuksen yhteydessä. Kaikki asukkaan käytössä olleet avaimet tulee palauttaa lopputarkastuksen yhteydessä huoltomiehelle tai jättää asuntoon keittiön työtasolle. Mikäli huoneiston avaimia on kadonnut, sarjoitamme lukon ja laskutamme sarjoituskulut asukkaalta.

> Muuttajan muistilista

Asunnosta pois muuttaessa on tehtävä loppusiivous

Siivouksen vaatimukset on eritelty loppusiivousohjeeseen, joka
jaetaan poismuuttavan henkilön asuntoon. Ohjeet löytyvät myös
Mikalo Oy:n kotisivuilta kohdasta: Asukkaille - Lomakkeet - Muuttosiivousohjeet.

Huonoon kuntoon jätetyt asunnot kuvataan ja lisäksi
riitatapauksissa on käytössä useamman Mikalo Oy:n henkilökuntaan
kuuluvan lausunto asunnon kunnosta.

Huonosti siivottu asunto siivotaan Mikalo Oy:n toimesta. Siivouksesta aiheutuva työ ja muut kulut laskutetaan asukkaalta. Kustannukset voivat nousta satoihin euroihin.

Asuntoihin ei myöskään saa jättää tavaraa. Niiden pois kuljettaminen on myös laskutettavaa työtä.

> Muuttosiivousohjeet

> Cleaning instruction